In samenwerking met  PAULINE LOS ben ik in 2002/2003 doorgedrongen  tot de finale-ronde van de Klaasje Zevensterscenariowedstrijd van de TROS.
Klaasje Zevenster, of voluit "DE LOTGEVALLEN VAN KLAASJE ZEVENSTER" is een romanserie die de Amsterdamse schrijver Jacob van Lennep in 1865/1866 deed verschijnen.
 Het is 'n prachtig 'Dickensiaans' verhaal en het zou mooi zijn als er het soort mooie negentiende eeuwse televisie-serie van gemaakt kan worden als waarop de BBC het patent lijkt te hebben.
MAAR... gaat dat ook gebeuren??
   
September 2002 konden ideen voor een bewerking worden ingediend en uit de zestig plannen koos een jury vier genomineerden, waaronder dus het samenwerkingsverband van Pauline en mij. We kregen geld om een tijdje te werken aan een uitgebreider Plan van Aanpak (treatment 1e aflevering, synopsis andere afleveringen, een paar scnes) en dat leverden de genomineerden op 1 april 2003 in. n juni kende de jury de eerste prijs toe aan Hugo Heinen en de tweede prijs aan Pauline en mij, waarvoor we na aandringen van de jury - want het was oorspronkelijk de bedoeling alleen de eerste prijs te honoreren - ook een geldprijs ontvingen.
 
Alleen heeft de TROS daarna nooit pogingen gedaan er echt een serie van te maken! Wij vinden dat KLAASJE dat eigenlijk wel verdient...