DOCUMENTAIRE FRÉ MEIS
 
 
Op 15 december 2002 was het tien jaar geleden dat de Groningse  actieleider en communist Fré Meis overleed. Dat werd op een paar manieren herdacht: er kwam een boek uit over zijn leven, er werd een discussie georganiseerd over de Oost-Groninger economie waarvoor Meis zich altijd zo ingespannen heeft, er werd een standbeeld van hem in Oude Pekela onthuld en... er is een documentaire over zijn leven en zijn betekenis voltooid. .


Het idee voor de documentaire kwam van Peter Verweij van de stichting Beeldlijn. Hij produceerde ook de film en van de andere medewerkenden noem ik:
- Hans Peerbolte, eindredactie en regie,
- Lejo Siepe, research, interviews en regie,
- Gerrit Voerman, research,
- Willem Breuker, muziek,
- Wil Schackmann, research en scenario-opzet,
- Ruud Tiktak, montage.
 

 

Co-producenten waren RadioTelevisie Noord en het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Parijen. Grote financiers waren gemeente en provincie Groningen; het Stimuleringsfonds Culturele Omroepprogramma's subsidieerde mede de scenario- en researchfase.

De documentaire ging 15 december 2002 in première bij 'Images' in de Poelestraat, werd op RTV Noord op 15 en 26 december de hele avond door vertoond en zal daarna te zien zijn in filmhuizen in het land. Over uitzending op een landelijke omroep zijn gesprekken gaande. 

 


 
 
 
 
 

 

 
 

 
 

terug naar de openingspagina van mijn homepage.